Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2018. december 7., péntek

Diákcsemegés mini muffinok

Iskolai adventi sütögetésre készült egy hatalmas adag édesség a gyereknek, brutál édesen, pedig cukor nélkül, természetesen karácsonyos fűszerrel és sok-sok finomsággal megtömve.


Hozzávalók 40 db-hoz:
70 dkg fehér tönköly liszt
15 dkg teljeskiőrlésű tönköly liszt
6 dl laktózmentes tej
15 dkg laktózmentes teavaj
4 tojás
1+1/2 zcs sütőpor (18g)
6 ek 4x-es erősségű édesítőszer
1 citrom reszelt héja
1 lime reszelt héja
2 tk mézesfűszerpor
5-5 dkg aszalt vörös áfonya és mazsola
10 dkg aprított törökmogyoró

A recept hosszúságával ellentétben legalább nem macerás, mert mindent, ahogy van, össze kell keverni. Én a liszteket a sütőporral kétszer átszitáltam, mert így lazább lett az egész és biztosan elkeveredett a sütőpor, de ha nem akarsz ezzel bíbelődni az sem baj.

A tésztát teáskanállal mini muffin formákba kanalazom, egy formába 3 kanál került. A kanál hátoldalával elsimítom. A formák 3/4 legyenek töltve. 170°C-on sütöm 25-30 percet, amíg aranybarna színt nem kap.

Jó étvágyat kívánok




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése