Hozzávalók 40 db-hoz:
70 dkg fehér tönköly liszt
15 dkg teljeskiőrlésű tönköly liszt
6 dl laktózmentes tej
15 dkg laktózmentes teavaj
4 tojás
1+1/2 zcs sütőpor (18g)
6 ek 4x-es erősségű édesítőszer
1 citrom reszelt héja
1 lime reszelt héja
2 tk mézesfűszerpor
5-5 dkg aszalt vörös áfonya és mazsola
10 dkg aprított törökmogyoró
A recept hosszúságával ellentétben legalább nem macerás, mert mindent, ahogy van, össze kell keverni. Én a liszteket a sütőporral kétszer átszitáltam, mert így lazább lett az egész és biztosan elkeveredett a sütőpor, de ha nem akarsz ezzel bíbelődni az sem baj.
A tésztát teáskanállal mini muffin formákba kanalazom, egy formába 3 kanál került. A kanál hátoldalával elsimítom. A formák 3/4 legyenek töltve. 170°C-on sütöm 25-30 percet, amíg aranybarna színt nem kap.
Jó étvágyat kívánok
Jó étvágyat kívánok
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése