Uzsonnára készült zabkekszeket turbóztam fel egy rém
egyszerű, de nagyszerű krémmel. Akkora adagok lettek, hogy még a folyton éhes
gyerekemen is kifogtak.
Hozzávalók 4 pár zabkekszhez:
25 dkg jelölten gluténmentes zabpehely liszt
5 dkg jelölten gluténmentes zabpehely
1 tojás
1,5 dkg cukormentes kakaópor
½ zcs sütőpor
1 tk szódabikarbóna
50 g kókuszzsír
2 ek 4x-es erősségű édesítőszer
2 dl laktózmentes tej, lehet mandulatej is + kb 0,5 dl
áztatáshoz
Töltelék:
25 dkg laktózmentes túró
1 marék aszalt vörösáfonya
1 ek 4-es édesítőszer
½ kis doboz laktózmentes natúr joghurt
A keksz hozzávalóit összedolgozom hagyományos módon, 8 db
hatalmas golyót készítek, kilapítom kb tenyérnyi nagyra. Sütőpapíron 180 °C-os
sütőben sütöm 25 percet.
0,5 édesítőszeres tejjel a laposabb felüket meglocsolom.
A túrót kikeverem az édesítőserrel, joghurttal és az
áfonyával, ezzel az egyszerű krémmel megpakolom a kekszet, ráteszek egy másikat
és már kész is a délutáni uzsi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése