Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2018. november 6., kedd

Csirke rózsák

Jó magyar embere a rántott húst is rántott hússal eszi, mi legalább is tuti, de főleg a gyerekem..bár igazából neki teljesen mindegy milyen húsból készül és, hogy néz ki, abszolult minden nélkül csak úgy magában tolja befelé, azért egy kicsit újítottama külcsínyen és persze a kalóriából is faragtam.


Hozzávalók:
40 dkg (2 fél) filézett csirkemell
Jelölten gluténmentes zabpehely liszt
1 tojás
Barbara kenyérmorzsa
Oliva spray

Panírozás a szokásos módon ment, előtte viszont a sózott csirkelemelket hosszában elvágtam, majd bevagdostam. Panírozásnál figyelni kell arra, hogy a liszt, tojás és morzsa is rendesen jusson minden bevágott rés közé. Ezután feltekertem a csirkemell csíkokat, egy fogpiszkálóval keresztűl tűztem. Sütőpapírral bélelt jénaiban, oliva prayvel lefújva sütöttem 200°C-on.


























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése