Ez az első olyan receptem, amihez nagyobb mennyiségű liszt
kell egyszerre legközelebb. Tisztára, mint a falusi nagymamik,
mikor várták haza a népes családot és sütöttek-főztek 2-3 kg lisztből..na, ehhez
a stanglihoz nem kell 10-20 dekázni, mert nekem kétszer is le kellet sütnöm 12
órán belül, annyira eteti magát..itt jegyezném meg, hogy nem diétás, aki
fogyózik annak ez a recept maga pokoli kísértés a köbön.
Hozzávalók2 tepsihez: Érdemes duplázni az adagot!
45 dkg fehér tönköly liszt
5 dkg szemes házi mák
2 tojás + kenéshez
1 kis doboz laktózmentes natúr joghurt
1 ek só
1 sütőpor
5 dkg kókuszzsír csak úgy hidegen, szilárdan (eredetileg 10
dkg tettem bele, de a második sütésnél kiderült, hogy tök jól működik a fele
mennyiséggel is)
Minden alaposan eldolgozok egymással. Keményebb tésztát kell
kapni, ahogy gyúrom egyre puhább lesz. Nagyon vékonyra nyújtom,
derelyeszaggatóval kiszaggatom, lekenem tojással, kb 15 perc alatt 180°C-on aranybarnára
sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése