Nemcsak a sütőtöknek, de a batátának is most van szezonja. Mindenféle méretben és színben kapható, nekünk a narancssárga a kedvencünk annyira, hogy egy héten belül már másodszor készül. Ma egy hatalmas darabot töltöttem meg, ha már ment a sütő nekem egy kis vegán ebédnek, fiúknak pedig extra köretnek pont jó lesz alapon..és mert kezd nálunk erősen férfiuralom lenni, ezért babosan készült.
Hozzávalók:
1 nagyobb dundi batáta (50 dkg), a hosszúkást nehezebb tölteni, bár nem lehetetlen, ahogy a fázisképen is látszik a blogban.
10 dkg főtt vörös bab
1 kisebb lilahagyma
frissen őrölt bors
só
10 dkg reszelt light laktózmentes trappista
metélőhagyma jó sok
A batátát és a babot külön-külön sós vízben megfőzöm. Batátát kettévágom, belsejét kikaparom és félre teszem, legyen egy kis batáta hús a héjon. A kivájt csónakot sózom és frissen őrölt vegyes borssal alaposan beszórom.
A batáta belsejét felkockázom, elkeverem óvatosan a főtt babbal, hogy ne törjenek össze, hozzákeverem a kockázott lilahagymát, a frissen őrölt borsot és sót, reszelt sajtot.
Visszatöltöm a batáta héjába és 15 perc alatt 200 °C-on átsütöm.
Egész mennyiség 2 hatalmas férfi adag vagy 4 csajos :
Kalória: 796 Kcal
Szénhidrát: 108,3g
Fehérje: 47,7g
Zsír: 10,2g
1 férfias adag vagyis fél töltött batáta:
Kalória: 398 Kcal
Szénhidrát: 54,2g
Fehérje: 23,8g
Zsír: 5,1g
Magamról
Magamról
Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.
Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.
Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.
Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !
Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése