Hozzávalók:
2 kacsacomb
2 fél kacsa mell
szegfűszeg
2 ujj vastag szeletelt friss gyömbér
só
1 db körte
1 érett gránátalma
0,5 dl száraz rose bor
1 ek kókuszolaj vagy kacsazsír
A kacsát előkészítem, sózom.
Én egy gránit bevonatos serpenyőben sütöttem a kacsát, de lehet sima lábasban is akár, ahogy a nagyik szokták. A serpenyőbe 1 ek kókuszolajat tettem, azért ezt, mert nem volt kacsazsírom itthon különben az ment volna alá. Teljes hőfokon lesütöttem a kacsa hús mindkét oldalát.
Ezután hozzáadtam a gránátalmát, negyedelt körtét, a szeletelt gyömbért és a szegfűszeget. Fedő alatt közepes hőnél sütöttem, időnként forgattam. Amikor kezdte elfőni a levét hozzáöntöttem 0,5 dl rosét és kb ugyan ennyi vizet. Hagytam, hogy az alkohol elpárologjon. Ezután szinte végig fedő alatt sütöttem, amíg meg nem puhult a mellehúsa.
Nagyon finom, illatos és omlós lett!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése