Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2018. október 9., kedd

Serpenyős édes-fűszeres kacsa

Szerintem egy jó fűszeres, gyümölcsös, sült kacsánál nincs is jobb a világon... mondjuk, mi nagyon szeretjük csak úgy simán natúran sósan is, de most valahogy muszáj volt megbolondítanom..azért kicsit mégis visszakacsintottam nagyikám kacsasütésére, mert nem sütőben, hanem fent serpenyőben készítettem.


Hozzávalók:
2 kacsacomb
2 fél kacsa mell
szegfűszeg
2 ujj vastag szeletelt friss gyömbér

1 db körte
1 érett gránátalma
0,5 dl száraz rose bor
1 ek kókuszolaj vagy kacsazsír

A kacsát előkészítem, sózom.
Én egy gránit bevonatos serpenyőben sütöttem a kacsát, de lehet sima lábasban is akár, ahogy a nagyik szokták. A serpenyőbe 1 ek kókuszolajat tettem, azért ezt, mert nem volt kacsazsírom itthon különben az ment volna alá. Teljes hőfokon lesütöttem a kacsa hús mindkét oldalát.
Ezután hozzáadtam a gránátalmát, negyedelt körtét, a szeletelt gyömbért és a szegfűszeget. Fedő alatt közepes hőnél sütöttem, időnként forgattam. Amikor kezdte elfőni a levét hozzáöntöttem 0,5 dl rosét és kb ugyan ennyi vizet. Hagytam, hogy az alkohol elpárologjon. Ezután szinte végig fedő alatt sütöttem, amíg meg nem puhult a mellehúsa.

Nagyon finom, illatos és omlós lett!









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése