Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2018. október 7., vasárnap

Almás-sütőtökös csirketekercs

Ha elég válalkozó szellem lakik benned, és szereted a gyümölcsöt, tököt hússal kombinálni, akkor ebben az ebéd ötletben biztosan nem fogsz csalódni. Igazi őszi kulináris különlegesség, egyszerre sós és édes ízek kedvelőinek.


Hozzávalók:
2 Idared alma
20 dkg sült sütőtök+a sült héja is kell külön.
1 tk citomlé, hogy ne barnuljon meg az alma
1 csipet őrölt szegfűszeg
1 kk Eritrit

50 dkg csirkemell filé

A csirkemelleket enyhén klopfolom, sózom.
Az almát nagyra reszelem, citromlével lelocsolom, a levét kinyomkodom. Az sütőtököt pürésítem botmixerrel, hozzáadom a reszelt almát, 1 csipet őrölt szegfűszeget, 1 kk Eritritet, pici csipet sót.
A húsokat megtöltöm a péppel, feltekerem akár egy töltött káposztát.
Jénaiban vagy kis cserép tálkában a tök héjával lefedbe sütöm. A tök héja nem engedi kiszáradni a csirkemellet és a karamellizált belseje nagyon finom ízt ad a húsnak.

 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése