Hozzávalók:
40g friss bébi spenót levél
1 tojás
2 ek kókusz zsír (szilárd állapotú)
2,5 dl laktózmentes tej
50 dkg teljeskiőrlésű tönköly liszt
1 zcs instant élesztő
1 csapott ek só
A pereckészítés a következő:
0,5 dl tejjel turmixold le a spenót leveleket. A maradék langyos 2 dl tejjel, csipet liszttel(cukor nélkül!) futtasd fel az élesztőt. Add a liszthez, a tejet, spenót pépet, tojást, 2 ek kókuszzsírt és a csapott ek sót. Alaposan dolgozd ki. Meleg helyen kelezd háromszorosára.
Ezután oszd 12 cipóra, készíts hurkákat belőle, úgy, hogy a közepe dundi maradjon, mint a Kis Hercegben a kígyó, ami megette az elefántot.
A két vékony végét fogd össze, pödörd meg és kész a perec forma.
Keleszd újra a tepsiben a pereceket, majd süsd 180°C-on 35-40 percet.
Megjegyzés a liszthez:
Én Csókos Fannit használtam, nem reklám, csak más liszttel nem lesz ilyen állagod, ha ez nincs, akkor sima teljeskiőrlésű liszt felesben Graham liszttel. A Csókos Fanni liszt, ami nagyon megközelíti a Graham liszt állagát, de mégsem olyan durva. Ez azt jeleni, hogy ebben a lisztben nem csak szemmel látható a korpa, hanem a búzaszemek is gyönyörűen kivehetőek.
Egész mennyiség 12 perec:
Kalória: 2189 Kcal
Szénhidrát: 269,5g
Fehérje: 73,9g
Zsír: 58,4g
1 db perec:
Kalória:182 Kcal
Szénhidrát: 22,4g
Fehérje: 6,1g
Zsír: 4,8g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése