Ropogós hal hozzávalói:
500g Afrika harcsa vagy más szálkamentes hal
kb 5 dkg Barna rizsliszt
1 tojás
Olivolaj, tapadásmentes serpenyő
Édes-savanyú hozzávalói:
3,5 dl sűrűs paradicsom püré
3 ek jelölten gluténmentes szójaszósz
1 ek 20%-os ecet
2 ek 4x-es édesítőszer
1 kk só
1/2 kis fej vöröshagyma
4 db bébi sárgarépa
1 ujjnyi gyömbér reszelve
1/2-1/2 db sárga és zöld kaliforniai paprika
A halat megmosom, sózom, felvert tojásba mártom, majd a barna rizslisztbe.
Előmelegített forró serpenyőt lefújom olivaolajjal, beleteszem a halat, kb 5-5 perc alatt fedő alatt átsütöm mindkét oldalát.
A paradicsompürét felfőzöm az aprított vöröshagymával, 1 kk sóval, szójaszósszal, édesítőszerrel, ecettel a nagyon vékonyra vágott répával, vékonyra vágott paprikákkal és a reszelt gyömbérrel. Csak főzöm, amíg a paprikák meg nem hajlíthatók, nem tovább, hogy roppanós maradjon minden zöldség.
A kisült ropogós halakat, ezzel csodás édes-savanyú körettel tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése