Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2018. október 31., szerda

Diétás hamburger


Egy enni szerető, de fogyni vágyó nő mindenre megtalálja a megoldást, így a hamburgerről sem kell lemondania. 😊

Hozzávalók a hamburger húshoz 
500g pulyka darált hús

Frissen őrölt bors jó sok
1/2 vöröshagyma
1 csapott kk őrölt babér
2 gerezd fokhagyma zúzva

Házi pizzakrém
Mustár, ha szereted
Saláta
Paradicsom
Uborka
Hatalmas fejű csiperke
Cheddar vagy más sajt.
A hús hozzávalókból 6 pogácsát készítek, tapadásmentes grill serpenyőben lesütöm.
A gomba fejeket hámozom, oliva sprayvel befújom, sózom, a legmagasabb hőn lesütöm a serpenyőben.
A hamburger buci a gomba lesz. Alulra ez kerül, ezután a pizzakrém, saláta, hamburger hús, paradicsom, paprika, cheddar és újra a gomba.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése