Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2018. október 27., szombat

Gesztenyécske

Fura módon csak úgy a sült gesztenye nem a nagy rajongás tárgya nálunk, nem mondom, néha veszünk egy kis zacskóval karácsonyi vásárokban, de úgy igazán nem ugrálunk érte. Arra gondoltam kicsit feldobom a történetet hátha így jobban bejön nekünk. Nagyon nyami lett!


Hozzávalók:
30 dkg sült tisztított gesztenye (50 dkg héjastól)
1 ek 4x-es erősségű édesítőszer
1/2 zcs Szafi reform csokis pudingpor
1,5 dl mandula tej
Étbevonó+kókusz zsír mártogatáshoz

A gesztenyéket alaposan megmosom, bevagdosom és leáztatom vízben 1-2 órára, hogy könnyebben lejöjjön a héja.
Sütőben megsütöm, hámozom. Amikor már langyos aprítógépben ledarálom. Áteszem egy turmixgépbe.
Felfőzök 1/2 zcs Szafi csoki pudingot 1,5 dl mandula tejjel és édesítőszerrel jó sűrűre.
Hozzáadom a gesztenyemasszához, eldolgozom.
Hűtőbe teszem 15 percre hűlni, hogy könnyebb legyen golyókat készíteni.
Kicsi gesztenyéket formázok, olvasztott csokiba mártom az egyik felét, akár már azonnal is fogyasztható.

 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése