Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2018. július 11., szerda

Nyári zserbógolyó

A múlt héten mákos zabgolyókat gyártottam és gyártottam, az egyik blog olvasóm írta, hogy Ő nagyon szereti a diós zabgolyókat, el is döntöttem, hogy a héten Én is bediósodok. Azt hiszem a héten megint golyócskákat fogok gyártani és gyártani és gyártani....Arányok nagyon egyszerűek 2:3:4:5 így könnyebb az adagot csökkenteni vagy akár felszorozni, ha több adagra van szükség.  Ez a nasi kifejezetten a látványosan csinálod a semmit kaergória, mert ahogy készíted úgy fogy.


Hozzávalók:
20 dkg jelölten gm zabpehely
30 dkg jó érett sárgabarack
40 dkg darált dió +5-10 dkg hempergetéshez attól függ használsz-e csokit vagy sem
5 ek por Eritrit vagy ízlés szerint több, ha édesebben szereted

+dió hempergetéshez és étcsoki

A recept ahogy lenni szokott rém egyszerű, keverd össze, formázd meg, és fald fel. 😄


A zabpehely felét durvára daráltam a másik fele maradt pehely állagú, a barackot csak simán mostam, mert annyira érett volt, hogy szinte plötty, így ment bele a héja is, a diót fagyosan aprító gépben daráltam és az Eritritet is ledaráltam, ezután már az összegyúrás volt hátra.
A sajátomat csak aprított dióba hempergettem, a fiúk fullosan csokiba-dióba mártottan kapták.






Konyha tipp:
Próba első adagba reszeltem narancshéjat is szerintem úgy sokkal finomabb volt, ha nem kapsz narancsot, akkor szárított narancshéjjal is turbózhatod.

Egész mennyiség 42 golyó 3538 Kcal / 132g Ch
1 golyócska: 84 Kcal / 3g Ch



                                         





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése