Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2018. április 17., kedd

Hibiszkuszos-Eper koktél

Ahogy lenni szokott éppen egy kicsi tavasz és máris fejest ugrottunk a nyárba, na meg a sok folyadék pótlás utáni vágyba. Hoztam hát nektek egy nagggyon finom alkoholmentes koktélt, természetesen partyra alkohollal is készülhet.



Hozzávalók:
0,5 l víz
2 ek szárított hibiszkusz virág
5-6 db eper
2 lime
1/2 citrom
2 ek négyszeres erősségű édesítőszer (vagy bármi más ízlés szerint, ne legyen túl édes)
Szódavíz vagy bubis ásványvíz (partyra száraz pezsgő)

Forró, lobogó vízben elkeverem a hibiszkusz virágot, elzárom alatta a főzőlapot és hagyom hülni, közben szépen kiázik.
Amikor kihűlt a tea, leszűröm, hozzáfacsarok 1/2 citromot, 1 limot, belekeverem az édesítőszert és beteszem a hűtőbe.
Koktélhoz pezsgős poharakat veszek elő, epret, limot darabolok bele, félig öntöm a poharat koktéllal, száraz pezsgővel vagy nálunk hideg szódavízzel.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése