Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2018. április 16., hétfő

Matróz kávés pohárkrém

Ha egy nagyon fincsi napindítóra vágysz, akkor ez az a bizony tökéletes reggeli pohárkrém ami garantáltan felpörget.




Hozzávalók két adaghoz:
1/2 zcs Szafi reform pudinpor
1 dl erős kávé
0,5 dl laktózmentes tej
1 ek rumaroma (vagy fehér rum)
0,5 dl tejszínhab (vagy Cocomas)+ díszítés
2 tk négyszeres erősségű édesítőszer

A lefőzött kávét elkeverem a hideg tejjel, rumaromával, kikeverem vele a pudingot, hozzáadom az édesítőszert és megfőzöm. Két pohárba osztom, tejszínhabbal és kévészemekkel díszítem.

Szafi pudinpor helyett lehet sima pudingot is lehet használni, de annak több lesz a kalória tartalma és a szénhidrát tartalma is 3x több, mivel a Szafi pudingok olyan édesítőszereket és rostokat tartalmaznak, amik nem szívódnak fel, így a poliolok és rostok az összes szénhidrátmennyiségből mindig levonandóak. A fennmaradó Ch mennyiség pedig mind hosszúfelszívódású, míg a sima puding esetében rövid felszívódású.

Két adag összesen: 248 Kcal / 14g Ch




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése