..úgyhogy bekevertem neki a sima palacsintát, de közben annyira izgatott a csokicsinta, hogy kevertem magamnak is zablisztből, és mert így jártam az enyémet mégjobban megturbóztam vígasztalásképpen erdei bogyós gyümivel. Rendesen tűrtőztetnem kellett magam nehogy együltő helyben felfaljam mind.
Hozzávalók 7 db palacsintához:
15 dkg jelölten gluténmentes zabliszt
1 tojás
2 dl lakózmentes tej
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 kk szódabikarbóna
1 tk 4x-es erősségű édesítőszer
szódavíz
A lisztet elkeverem a szódabikabónával és a kakaóporral, hozzáadom a tojást, édesítőszert és a tejet. Habverővel csomómentesre dolgozom, eztután annyi szódavizet (vagy bubis ásványvizet) adok hozzá amivel palacsinta híg lesz. Enyhén olajozott palacsintasütőben sütöm. Vigyázni kell, mert sokkal hamarabb megsül, mint a sima lisztes változat és a kakaó miatt nehezebb is észrevenni. Nagyon finom puha tészt lesz.
Töltelék:
25 dkg laktózmentes túró
2 púpos ek lakózmentes joghurt
2 et. 4x-es erősségű édesítőszer (vagy ízlés szerint bármi más)
Bogyós zseléhez:
1/2 zcs fagyasztott erdei bogyós gyümölcs
2 tk 4x-es erősségű édesítőszer (vagy bármi más)
expressz zselésítő
A palacsintát a szélénél 2 ujj szélesen megkenem a zselével, ráhalmozom vastagon a túrót, teszek rá ismét egy kis zselét és feltekerem. Így nem csigavonalas lesz a töltelék, hanem mint a képen, középpen áll minden.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése