A Ch csökkentettebb, rostdúsabb variácó megtalálható itt:Rostdús tökmagos párnácska
50 db 4x4 cm-es kocka:
20 dkg Csókos Fanni fehér tönkölybúza liszt
20 dkg Csókos Fanni teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt
5 dkg tökmag liszt megvehető itt
5 dkg natúr tökmag (ha nincs el is hagyható)
2 laktózmentes joghurt / vagy tf allergia esetén joyaból 3 dl
1 zcs por élesző
kis kk cukor
csapott ek só
10 dkg szobahőre langyult venus margarin
10 dkg laktózmentes túró / tf allergia esetén totu
1 tojás
A joghurtban elkeverem az élesztőt és a cukrot, mikróban felmelegítem hagyom dolgozni..közben ősszeállítom a tészta nagy részét. Egy nagyobb tálba kimérek minden száraz hozzávalót (sót is), alaposan elkeverem. Hozzáadom az olvad maragarint, a tojást és a joghurtot. A alaposan kidolgozom, meleg helyen kb 2 órát kelesztem.
Kinyújtom, egymás után 2x hajtom, most nem volt időm pihentetni a tésztát így mindjárt nyújtottam. Kis keksz szaggatóval kiszaggattam, tojással lekentem, tökmaggal díszítettem.
180 °C-on sütöm 25-30 percet.
Egész adag: 2675 Kcal / 225,6g Ch
1 db: 53,5 Kcal / 4,5g Ch
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése