30 dkg nagy fejű champion gomba (csiperke)
20 dkg ráksaláta (vagy fagyasztott rákocskák kikeverve joghurttal, majonézzel, zöldfüszerrel)
1 tojás fehérje
csipet hymalai só
2 ek olivaolaj vagy sütőpapír a gomba alá (olivával számoltam)
A gomba tönkjét kitöröm, kalapját lehámozom, a lemezeit kiskanállal kivájom, így nagyobb üreget kapok amibe könnyebben tudok tölteléket tölteni. Besózom. A ráksalátát kikeverem a felvert tojásfehérjével és a gombába töltöm. 220°C-os sütőben fél óra alatt készre sütöm.
Nagyon finom köretként, de akár vegetáriánus főételként is. Nekem ez ma az ebédem volt és a vacsorám lesz vegyes salátával tálaltam.
2 adag összesen saláta nélkül olivaolajjal számolva: 922 Kcal / 20,7g Ch
Olivaolaj nélkül a 2 adag: 742 Kcal / 20,7g Ch
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése