Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2018. március 17., szombat

Mexikói csirkeragu

Én már megint csípős hangulatba kerültem, úgyhogy tegnap előtt mexikói napot tartottunk, bíztam benne, hogy két napra főztem, de áá lassan felhagyok minden remény ahogy a jó öreg Dante is tette. Na, de szerencsére azért van ember lányának egy szuper rendes férje, hogy ha nincs kedve főzni, akkor megkegyelmez és összeüt egy bográcsos pacalt..ezen viszont már két napja degeszkedünk..kezdem unni..deeehogy, sohaaa! Vissza a sor elejére mexikói csirkeragu kevés fűszerrel készült Bencém miatt, amikor elkészült 1/3-át kiszedtem és a többséget tovább fűszereztem, mert azért mi a férjemmel keményen nyomjuk.







40 dkg csirke comb filé
10 dkg paradicsom
10 dkg kukorica (1/2 csövest használtam a fagyóból)
5 dkg száraz azuki bab
1 lilahagyma
10 dkg zöldbab
hymalaia só
2 ek repceolaj
mexikói csirke fűszer minél több annál jobb :D







Az azukibabot *, zöldbabot külön-külön sós vízben megfőzőm, közben mindent feldarabolok. Repceolajon, nagy hőn lesütöm a szeletelt lihagymát és a húst egyszerre, nem keverem túl sűrűn, csak hagyom, hogy szépen sercegjen. Amikor kérges lett minden oldala a husinak az összes zöldségféleséget ráteszem, sózom, fűszerezem és fedő alatt sütöm tovább. Ha el főne a szaft alóla mielőtt a hús megpuhulna 0,5 dl vizet önts alá, hagyd, hogy visszasűrűsödjön. Ne keverd túl sűrűn, mert az azuki bab szétesik.
*Az azuki babot ne főzd meg teljesen a sós vízben, csak addig amíg már éppen picit roppan még.


Nagy családi adag: 993 Kcal / 46,8g Ch


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése