Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2018. február 15., csütörtök

Mazsolás-túrós császármorzsa variációk

Nem kimondottan vagyok édesszájú, de azt írta az edzőm, hogy császármorzsát egyek..hát ki vagyok én, hogy ellenkezzek vele :D :D  Feláldoztam magam a fogyókúra szent nevében és császármorzsát eszek bűntelenül! :D



Két variáció készült az első a macerás, mert szét akart esni apró pirinyi morzsákra, ezzel szemben ez volt a legfinomabb..a második variáció egyben maradt és finom is volt..lehet válogatni:

Mazsolás- túrós császármorzsa I.
50 g durvára darált gluténmentes zabpehely
150 g laktózmentes túró
1 tk negyedannyi édesítőszer 
2 tojás
20 db mazsola

A túrót a 2 tojás sárgájával, mazsolával és a zabpehellyel elkeverem, hozzákeverem óvatosan a 2 tojásfehérjéből édesítőszerrel felvert habot. Teflon edényben a szokásos módom sütöm. Ez a kicsit macera, de nagyon tuti finom változat.

Az egész mennyiség: 
Kalória: 551 Kcal 
Szénhidrát: 41 g 


Túrós császármorzsa rumos mazsolával II.
50 g finomra (liszt szerűre) darált gluténmentes zabpehely
100 g laktózmentes túró
1 tojás
1 tk negyedannyi édesítőszer
1 ek étolaj
20 db mazsola+ kevés rum aroma


A túrót a liszttel az édesítőszerrel és a villával egyben felvert tojással kikeverem. A teflont lekenem étolajjal, felforrósítom és halmokat teszek a masszából az edénybe amit ellapítok. Közepesnél magasabb hőn sütöm mindkét felét, fordigatva. Ez a változat biztosan egyben marad, nem ragad le és szintén finooom. Utólag ráöntöttem a rumos mazsolát a rummal együtt.

Az egész mennyiség: 
Kalória: 505 Kcal 
Szénhidrát: 38,4 g 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése