Az pohánkát forrald fel oszt szűrd meg az rostán, szaporán tedd bé az edénybe.
Ízesítűnk módunk szerint sóval, feketeborsval.
Főzd amíg sűrű lészen.
Egyed mislinggel vagy vörösrépával.
30 dkg csirkemell filé
1/2 fej vöröshagyma
2 púpos fakanál fűszerpaprika
só
bors
2 ek olivaolaj (de régen ugye disznózsírt használtak ehez az ételhez vagy sült kolbász zsírt )
50 g pohánka vagy más néven hajdina
A hagymát lesütöm olivaolajon üvegesre, ráteszem a fűszerpaprikát, összepirítom, hozzáadom a kockára vágott csirkemellet. Felöntöm annyi vízzel ami ellepi, sózom, borsozom. Hozzáadom a forralt és szitán leszürt hajdinát. Mindet szépen összekeverem és főzőm kb fél órát amíg sűrű nem lesz.
Csalamádéval vagy céklával eszem.
Az egész mennyiség savanyúság nélkül: 800 Kcal / 41,2 Ch
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése