Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2018. január 27., szombat

Pohánkás csire

Hajmát sütörgéld az serte zsírján, ha jó tedd bé az törökborsot osztan sütörgéld tovább. Az csire mellyit vagdald fel, tedd bé az edénybe sütörgéld mindet öszve osztán öntsed felfelé vízvel amíg íppen béfedi.
Az pohánkát forrald fel oszt szűrd meg az rostán, szaporán tedd bé az edénybe.
Ízesítűnk módunk szerint sóval, feketeborsval.
Főzd amíg sűrű lészen.
Egyed mislinggel vagy vörösrépával.


Lefordítom magamat újmagyarra nem mintha nagyon kellene recept egy Pásztortarhonyához, akarom mondani Pásztorhajdinához csak, hogy gluténmentes és kicsit szénhidrátcsökkentettebb legyen az ebéd.

30 dkg csirkemell filé
1/2 fej vöröshagyma
2 púpos fakanál fűszerpaprika

bors
2 ek olivaolaj (de régen ugye disznózsírt használtak ehez az ételhez vagy sült kolbász zsírt )
50 g pohánka vagy más néven hajdina

A hagymát lesütöm olivaolajon üvegesre, ráteszem a fűszerpaprikát, összepirítom, hozzáadom a kockára vágott csirkemellet. Felöntöm annyi vízzel ami ellepi, sózom, borsozom. Hozzáadom a forralt és szitán leszürt hajdinát. Mindet szépen összekeverem és főzőm kb fél órát amíg sűrű nem lesz.

Csalamádéval vagy céklával eszem.

Az egész mennyiség savanyúság nélkül: 800 Kcal / 41,2 Ch








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése