Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2018. január 7., vasárnap

Málnás hajdina

Nincs is annál jobb, mint amikor az egyszerű, de nagyszerű a szupergyossal talákozik. Két hozzávaló plussz egy kevéske édesítő és máris kész a tökéletes uzsonna.


50 g hajdina
150 g fagyasztott málna
2x1 tk negyadannyi édesítőszer megvásárolható itt

A hajdinát vízben forralom addig, amíg fel nem habzik szinte kifutásig. Ekkor leöntöm az első vizet róla, szitán átöblítem és újra felteszem vizzel+1 tk édesítővel főni. Nem néztem víz arány, mert a végén úgyis leszűröm. Addig főztem, hogy ne legyen mászkós, szétesett, inkább egy picit még rágható legyen, hogy a gyomornak legyen egy kis dolga vele.

A fagyos málnát megszórom a másik tk édsítővel és csak úgy magában elkezdem közepes hőn kavargatva, főzni. A kevéske levet amit ereszt, összekeverem a hajdinával, a málnaszemeket pedig ráteszem a tetejére. Két adagban tálaltam, egy uzsonnára egy a holnapi tízóriara.

Egész mennyiség=2 adag: 39,3g Ch / 216 Kcal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése