30 dkg gluténmentes mézeskalács
0,5 dl laktózmentes tej áztatáshoz, lehet mandulatej is
szafi reform bourbon vaníliás pudingpor megvásárolható itt
3 dl laktózmentes tej
1 ek 4x-es erősségű édesítőszer megvásárolható itt
250 g laktózmentes mascarpone
1 dob rizstejszín
3 db mandarin
A mézeseket beáztattam tejbe, betettem hűtőbe. Délelőtt fogtam hozzá áztatni, időnként átforgattam kanállal, délután raktam össze az egészet, mert a mézes nem szívja meg magát olyan gyorsan, mint mondjuk egy sima babapiskóta. Ez egyébént az össz macera az édességgel.
A pudingpot felfőztem 3 dl tejben, hozzáadtam az édesítőszert, kihűtöttem, beletettem a mascarponét jól elkevertem, hozzáadtam a felvert rizstejszín 2/3-át.
Lerétegeztem az áztatott mézest a krémet és a kockázott mandarint, tetejére tettem a maradék tejszínt, egy órára hűtőbe tettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése