Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2017. december 31., vasárnap

Szilveszteri Rolldog

Eredeti recept szerint sima kelt tésztával, bő olajban kellene kisütni ezeket a kis virslis falatkákat, de én könnyítettem a témán, így gluténmentes és kalóriamentesebb változatot sütöttem.



10 dkg Szafi Csökkentet szénhidrát tartalmú kenyér és péksütemény lisztkeveréket a zacskó hátoldalán lévő leírás szerint kikevertem, elosztottam 14 felé.

7 db Pikok sertésvirslit félbevágtam, feltűztem saslipálcára, srégen lefelé vezetve a kést pálcáig felvágtam és óvatosan szét húztam. A tésztát a virsli köré tekertem, letettem a konyhapultra és 2-3x sodortam rajta, hogy jól bemenjen a tészta a virsli közé. 
Oliva olajjal vékonyan ecsettel kikent tepsiben 220°C-on 15 percet sütöttem.

Házi Pizzakrémmel tálatam.

14 db Rolldog pizzakrém nélkül: 
Kalória: 727 Kcal 
Szénhidrát: 19 g 

 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése