Szénhidrátcsökkentett, gluténmentes és laktózmentes bejglimnél a szénhidráttal szinte nem is kell foglalkozni annyira kevésre jön ki egy szeletnél, egyedül a kalória ami kicsit figyelemreméltóbb az olajos magvak miatt, dehát semmi sem tökéletes--bár túróval még az lehet.
Bejgli tészta 2 rúdhoz:
25 dkg Csökkentett szénhidrát tartalmú kenyés és péksütemény liszt megvásárolható itt
2 dl laktózmente tej
2 púpos ek laktózmentes tejföl
5 dkg szobahő langyos Vénusz margarin
1 tojás+1 tojás sárgája (összesen 3 tojás kell a tésztához ás a töltelékhez)
5 dkg 1/4-es cukorhelyettesítő megvásárolható itt
10 g facsart citromlé
1/2 narancs reszelt héja
kenéshez 1 tojás sárgája 2 ek laktózmentes tej
Mákos-narancsoshoz töltelék:
20 dkg darált mák
1 narancs reszelt héja
10 dkg eritritol darálva
1 tojás fehérje villával felverve
Diós-manduláshoz töltelék:
10 dkg darált dió
10 dkg őrölt mandula
10 dkg darált eritritol
1 tojás fehérje villával felverve
A tészta hozzávalóit alaposan kigyúrom pihentetem, amíg a töltelékeket ledarálom. Kettéveszem a tésztát, téglalapra nyújtom megrakom a sok töltelékkel, feltekerem, lekenem kétszer a tojássárgájás tejes keverékkel és előmelegített sütőben 180°C-on 35 percig sütöm.
Narancsos-mákos bejgli 20 szelet: 3131 Kcal / 65,4g Ch
1 szelet: 156 Kcal / 3,3g Ch
Diós-mandulád bejgli 20 szelet: 3303 Kcal/ 53,5 Ch
1 szelet: 165 Kcal / 2,7g Ch
Magamról
Magamról
Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.
Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.
Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.
Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !
Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése