Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2017. december 17., vasárnap

Kentaky húsgolyó coleslaw salátával

Csípős ételek szerelmeseinek és naná, hogy nekem is készült ez a finomság, szokás szerint már megint majdnem, hogy kevés készült belőle. Egyszer élném meg, hogy két pasi mellett elég legyen a hús mennyiség amit készítek vagy a saláta utángyártás nélkül...Nagyétkűek számoljanak dupla adaggal és legközelebb én is.

Húsgolyókhoz:
40 dkg pulykadarált hús
1 tojás
1 kis fej vöröshagyma kockázva
2 gerezd fokhagyma zúzva
5 dkg durvára darált guténmentes zabpehely
1/2 zcs Kentaky füszerpor, ha nem tudod beszerezni bioboltban, akkor 3 tk erős pista, 2 tk feketebors
1 ek édes füstölt fűszerpaprika

Keverd ki az egészet, készíts kicsi golyókat és süs sütőben zsírpapíron 200 °-on.

Coleslaw salátához:

10 dkg lilakáposzta
1 fej jégsaláta
2 nagy db répa
1 pohár natúr laktózmentes joghurt vagy alpro natúr joghurt
só, fehérbors
1 tk mustár

A káposztát és a salátát felszeleteltem, a répát hámozóval lapokra szeleteltem. Kikevertem a joghurtot a sóval, borssal, mustárral és sóval, összekevertem a salátával.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése