Tésztához:
50 dkg teljeskiőrlésésű tönkölyliszt-Csókos Fannit használok
10 dkg olvasztott akác méz
8 dkg Rama margarin
1 zcs mézes füszerpor
1 kk sütőpor
1 tojás
3 ek tej
Írókához:
1 tojás fehérje
Otthon darált Eritritol-0Kcal-ás és nem felszívódó szénhidrátot tartalmaz.
1 kk citromlé
Íróka készítése: A tojásfehérjét elkezdem verni, fél álapotban hozzácsepegtetem a citromlét és kanalanként az Eritritolt. 6-7 ek kellett összesen, addig adagoltam, amíg a hab el nem kezdett hullámot verni az edényben, a habverőről éppen csak le nem cseppenő állag a jó. Ragasztásoz teljes kemény habot használtam, úgyhogy újra vertem a habot és tettem hozzá még 1 ek édesítőt.
Mázhoz:
Zöld és piros zselé állagú ételfesték
2-2 tk por zselatin
víz
Színes máz készítése: A zselatint és a festéket kis kávépohárba tettem, annyi vizet kapott, hogy félig lett a kávéspohár. Elkevertem homogénre, betettem a mikróba pár pillanatra, amikor habosodott kivettem, jól átkevertem. Langyosra hűtve kentem be a mézeseket.
A mézeskalács forma készítése:
A lisztet elkeverem a fűszerrel és a sütőporral. Az olvasztott mézben elkeverem a margarint, tojást és hozzáadom a lisztkeverékhez. Gyúrás közben adtam hozzá még 3 ek tejet. Éppen csak addig pihentettem szobahőn, amíg már nem volt ragacsoa a tészta. Ekkor kinyújtottam fél ujjnyi vastagra és kiszabtam a ládikát egy mézesház sütőforma segítségével. A maradék tésztából különbőző kiszúrókkal sütiket készítettünk. 170°C-on 10 percet sütöttem, kihűtöttem és lekentem a mázzal. Kb fál óra száradás után írókáztuk, a nagyja munkát már ő maga végezte, a képen az Én munkám már csak a tájkép. Egy órát hagytam száradni ezután összeragasztotta gyerekem.
2767 Kcal / 448 g Ch
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése