Sógornőm volt olyan kedves, hogy lefordította nekem a kedvenc finn piténk receptjét legnagyobb örömünkre.
Margóra, a dl és l-ek nem véletlen mértékegységek, a finnek szeretnek így mérni mindent..hála Istennek.
Alap recept
100 g laktózmentes vaj (kis kocka)
3 dl liszt (nálam tönköly)
1 tk só
1 tojás
3 dl liszt (nálam tönköly)
1 tk só
1 tojás
Tölelék:
1 l rókagomba (nem kaptam így helyette 2 tonhal konzerv ment bele)
1 póréhagyma és kis lilahagyma
200 laktózmentes vajkrém
2 dl laktózmentes tejföl
2 tojás
1 dl parmezán (nálam sima laktózmentes trapista)
+olajbogyó
1 l rókagomba (nem kaptam így helyette 2 tonhal konzerv ment bele)
1 póréhagyma és kis lilahagyma
200 laktózmentes vajkrém
2 dl laktózmentes tejföl
2 tojás
1 dl parmezán (nálam sima laktózmentes trapista)
+olajbogyó
A tésztát kigyúrtam nekem kellett hozzá még 1 ek víz, de gondolom ez lisztfüggő.
Kivajazott formába rettem. A hozzávalókat kikevertem, formába öntöttem, tetejére még reszeltem kevés sajtot,.
170°C-on 60 percet sült. Addig mindenképp, amíg a közepét ütögetve keménynek nem érzem.
Az én nem kimondottan pite formám 26cm átmérőjű.
Kivajazott formába rettem. A hozzávalókat kikevertem, formába öntöttem, tetejére még reszeltem kevés sajtot,.
170°C-on 60 percet sült. Addig mindenképp, amíg a közepét ütögetve keménynek nem érzem.
Az én nem kimondottan pite formám 26cm átmérőjű.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése