25 dkg fehér tönköly liszt
25 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
4-4 dkg laktózmentes vaj +2 dkg kenésre
1-1 tojás sárgája
1-1 ek 4x-es erősségű édesítőszer
1/2 üveg dr oetker vanília aroma
1/2 üveg dr oetker rum aroma
2 ek kakaópor
2 dl laktózmentes tej+ 1 zcs por élesztő+1 tk cukor (futtatva)
4-4 dkg laktózmentes vaj +2 dkg kenésre
1-1 tojás sárgája
1-1 ek 4x-es erősségű édesítőszer
1/2 üveg dr oetker vanília aroma
1/2 üveg dr oetker rum aroma
2 ek kakaópor
2 dl laktózmentes tej+ 1 zcs por élesztő+1 tk cukor (futtatva)
Két tésztát készítettem, de lehet akár egyben az egész és külön keverni a feléhez kakaót..kinek, hogy teszik.
Vaniliásba került a
sima fehér tönköly liszt,
1 ek édesítőszer,
1/2 vanília aroma,
1 tojás sárgája,
szobahőmérsékletű 4 dkg vaj és a futtatott tej fele.
sima fehér tönköly liszt,
1 ek édesítőszer,
1/2 vanília aroma,
1 tojás sárgája,
szobahőmérsékletű 4 dkg vaj és a futtatott tej fele.
Kakaós tészta:
teljes kiőrlésű tönköly liszt,
1 tojás sárgája,
1 ek édesítőszer,
4 dkg vaj,
2 ek kakaópor,
1/2 üveg rum aroma,
2 dl futtatott tej másik fele.
teljes kiőrlésű tönköly liszt,
1 tojás sárgája,
1 ek édesítőszer,
4 dkg vaj,
2 ek kakaópor,
1/2 üveg rum aroma,
2 dl futtatott tej másik fele.
A tészták átmenetek lesznek a kelt tészta és vajas tészta között. Kissé keményebb állagot kell kapni. Keleszteni kell legalább fél órát, én sütőben 50°C-on gyorsítottam.
Tésztákat egyforma nagyra nyújtom, de nagyon vékonyra 1-2mm-re. Kettő közét olvasztott vajjal lekenem. Hosszába, keresztben felvágom és minden negyedet tovább még háromszor.
Feltekerem és kenetlenűl sütöm 30 percig 180°C-on.
Feltekerem és kenetlenűl sütöm 30 percig 180°C-on.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése