Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2017. október 23., hétfő

Tepszis répatorta

1 tepsi mascarponéval a tetején: 3885 Kcal és 301,3 Ch1 kocka: 136 Kcal és 8,8 Ch

Hozzávalók:30 dkg zabpehely kávédarálón átdarálva15 dkg dió aprítva40 dkg répa reszelve sajt reszelőn5 dkg kókuszreszelék1 tk fahéj3 narancs leve+reszelt héja1,5 dl olivaolaj4 tojás5 dkg DiaWellnes negyedannyi cukorhelyettesítő vagy bármi más édesítő1 zcs sütőportetejére 250 g laktózmentes mascarpone+fahéj



Mielőtt hozzáfogok, bemelegítem a sütőt 170 °C-ra alsó-felső sütésre. 

Mindent egymás után egy nagyobb tálba teszek és alaposan összekeverem, én kézzel csináltam, mert úgy éreztem, hogy biztosan elkeveredik minden. 

Kibélelek egy 31x39 cm-es tepsit sütőpapírral és ráöntöm a masszát, kézzel elsimítom egyenletesen. 45’ percig sütöm. Amikor kisült és kihűlt 35 darabra vágom. 

Aki kér rá annak fahéjas mascarponét teszek rá, de anélkül is nagyon finom. Lehet sütni hagyományosan tortaformában is úgy magasabb lesz, tűpróbáig kell sütni. Szerintem így könnyebb szeletelni, adagolni és dobozban tárolni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése