Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2017. október 23., hétfő

Brassói nyuszipecsenye

900 Kcal / 46,7 g Ch

Hozzávalók:40 dkg nyúlaprólék (csirkecombbal is próbáltam már, úgy is isteni)
2 hatalmas fehérrépa karikára vágva (felére biztosan összesül majd)
25 dkg csiperke negyedelve
fokhagyma
bors

natúr vegeta
csipet őrölt babér





A karikára vágott fehérrépát natúr vegetával, sóval és egy csipet őrölt babérral, félig megfőzöm. A vizet leöntöm fokhagymával, borssal, sóval 1 tk olajjal sütőbe teszem jénaiba.


A nyuszi aprólékot 4 gerezd apróra vágott fokhagymával, borssal, sóval és 1/2 ek olajjal elkeverek. Kis jénaiban fedő nélkül készre sütöm. A végén leöntöm a levet és még 5 percig pirítom, nem tovább.


A gombát hámozom és negyedelem, fentihez hasonlóan fűszerezem, 1 tk olajjal a hús és a fehérrépa mellé teszem a sütőbe.


 Amikor minden már majdnem kész az egészet egybe összekeverem és úgy sütöm tovább. Lehet már az elejétől egyben sütni, de a gomba biztosan sok levet fog ereszteni, a lényeg, hogy a levet időnként öntsük le, inkább süssük, mint főzzük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése