Hozom a fiam tízóraiját.
Nagy döbbenetet keltettem vele, apa és fia külön külön lehidalt, hogy "réépáás??", de miután kiderült, hogy köze nincs a színén kívül a répához, belekóstoltak..igen óvatosan hátha mégis valami túl egészséges lenne, aztán úgy felfalták, hogy alig bírtam menteni másnapra Bencének.
😂
😂
0,5 kg Csókos Fanni fehér tönkölyliszt
3 dl langyos laktózmentes tej
5 dkg szobahőmérsékletű laktózmentes vaj
1 ek házi pizzakrém (elhagyható)
1 ek só
1 zcs por élesztő+1kk cukor a fenti tejben futtatva
3 dl langyos laktózmentes tej
5 dkg szobahőmérsékletű laktózmentes vaj
1 ek házi pizzakrém (elhagyható)
1 ek só
1 zcs por élesztő+1kk cukor a fenti tejben futtatva
Csorgatáshoz:
3ek liszt
1/2ek só
Tej annyi, amivel palacsintatészta állagot érek el.
3ek liszt
1/2ek só
Tej annyi, amivel palacsintatészta állagot érek el.
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát dagasztok, amikor a tészta kezd összeállni, a Slimgastro oldalon lévő videó szerint a konyhapulthoz ütögetem, amíg teljesen ruganyos lesz.
50°C-os sütőben vagy szobahőn duplájára kelesztem.
Óvatosan téglalap alakúra nyújtom, ujjnyi széles és fél ujjnyi vastag csíkokra vágom hosszában, majd egyszer keresztben.
50°C-os sütőben vagy szobahőn duplájára kelesztem.
Óvatosan téglalap alakúra nyújtom, ujjnyi széles és fél ujjnyi vastag csíkokra vágom hosszában, majd egyszer keresztben.
Tepsibe teszem a csíkokat egymáshoz nem túl közel és megcsorgatom. 180°C-on 20 percet sültek. Pihe-puha sajtos ízhatású sós négyesek születtek összesen 8 db.
(Minden reklámom kívül én nagyon ajánlom a Csókos Fanni tönkölylisztet, mert eddig ez a legtökéletesebben kezelhető és tisztaságú liszt, amit találtam. Tiszta zablisztet készítve legalább 4dl tej kell hozzá, és mivel nincs benne glutén így kicsit szárazabb és repedezettebb állagot kaptok.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése