6 egész db csirkecomb
1 padlizsán
2 paradicsom
1 nagy gerezd fokhagyma
Só, bors
Olivaolaj
0,5 dl száraz rose bor
1 padlizsán
2 paradicsom
1 nagy gerezd fokhagyma
Só, bors
Olivaolaj
0,5 dl száraz rose bor
A combokat kettévágtam. Forró serpenyőben kevés olajon lesütöttem minden oldalukat. A fentlévő oldalt borsoztam, kiszedtem egy jénaiba és besóztam őket.
Nagy kockára vágtam a paradicsomot, padlizsánt, aprított fokhagymával együtt magas hőmérsékleten a sültes serpenyőben lesütöttem. Amikor már szép piros lett a padlizsán felöntöttem a borral, sóztam és addig sütöttem, amíg minden lé el nem párolgott alóla. Ekkor ráöntöttem a húsra, sütőben fedő alatt 40 percet sült 200°C-on. Tovább pirulásig fedő nélkül kb 20 percet.
Vargányás sültrizzsel tálaltam.
Vargányás sültrizzsel tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése