1269 Kcal / 112,4 Ch
0,5 kg őzlábgomba
4 tojás
2 ek laktózmentes tejföl
Só
Gluténmentes zabpehely
Gluténmentes zabpehelyliszt
1 cékla (15 dkg)
3 répa (25 dkg)
Friss rozmaring
10 g Borbolya
4 tojás
2 ek laktózmentes tejföl
Só
Gluténmentes zabpehely
Gluténmentes zabpehelyliszt
1 cékla (15 dkg)
3 répa (25 dkg)
Friss rozmaring
10 g Borbolya
Borbolya bioboltban beszerezhető, én itt Baján a Kulinárisban vettem, de piacon is kapni. Ha mégsem tudod beszerezni, akkor más savanykás bogyót adj hozzá. Ne hagyd ki, mert ez fog kontrasztot adni a salátának.
A gombát megmostam, z.lisztbe, tejfölös-sózott tojásba, majd nagyszeműre darált zabpehelybe hempergettem. Sütőben kellett volna sütöm, de ott hesszelt a zakuszkám, úgyhogy kivételesen minimális olivaolajon serpenyőben sült.
Salátához a zöldségeket meghámoztam, felvágtam, sóztam. Kis serpenyőben 1 ek oliván, rozmaringgal, borbolyával fedő alatt, víz nélkül pároltam. Nem főztem, hagytam, hogy félig ropogós maradjon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése