2114 Kcal / 242,4 Ch
5 db zabos, teljeskiőlésű briós darabolva
5 dl mandulatej (összesen 1l kell majd)
3 tk 1/4-es édesítőszer
3 tojás sárgája ( fehérje a végén kell)
1 kis üveg dr oetker vanília aroma
10 dkg darált mák
50 g mazsola
5 dl mandulatej (összesen 1l kell majd)
3 tk 1/4-es édesítőszer
3 tojás sárgája ( fehérje a végén kell)
1 kis üveg dr oetker vanília aroma
10 dkg darált mák
50 g mazsola
A fenti hat hozzávalót kikevertem egy tálkában és a darabolt briósra öntöttem, vártam, hogy jól beszívja a nedvességet.
1 vaniliás pudingot felfőztem édesítőszer NÉLKÜL 0,5 l mandulatejjel.
Hozzákevertem az áztatott brióshoz. Betettem a sütőbe 200°C-ra 30`-ig sülni.
Mielőtt kivettem a 3 tojás fehérjét felvertem 1 tk 1/4-es édesítőszerrel és a tortára kentem. Ment vissza a sütőbe még 10`-re.
Ronda, de irtó finom kategória!
Nekem nagyon édes lett, mert elfeledkeztem arról, hogy a briós eleve édes, de a férjem megnyugtatott, hogy olyan szó nem létezik, hogy túl édes. 😂
Eredeti recept videó sima gubakiflisen a kreativcsirke oldalán.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése