A szezon elmaradhatatlan, már-már kötelező receptje..
Hozzávalók:
50 dkg jelölten gluténmentes zabpehelyliszt
2 dl laktózmentes tejföl
1 tojás +tojásfehérje
0,5 dl kókuszolaj
25 dkg laktózmentes túró
1 élesztő
1 tk cukor
1 csapott ek só
1 csokor aprított friss medvehagyma
lenmag+tojás a tetejére
A túrót, tejfölt, cukrot, olajat egy kis tálban meglangyosítom mikroban. Hozzáadom az élesztőt, jól eldolgozom, beleteszem a tojást, medvehagymát, sót és a zabpehelyliszthez adom, jól kigyúrom. Meleg helyen kelesztem legalább 1 órát. Másfél ujjnyi vastagra nyújtom, szaggatom és sütőpapíron pihentetem, amíg a sütő be nem melegszik.
Lekenem tojással, szórom lenmaggal, ez utóbbi el is hagyható.
Sütőben 180°C-on alsó-felső sütésen 30-40 percig sütöm.
Lekenem tojással, szórom lenmaggal, ez utóbbi el is hagyható.
Sütőben 180°C-on alsó-felső sütésen 30-40 percig sütöm.
Összesen 35 db:
3054 Kcal
347,8 Ch
3054 Kcal
347,8 Ch
1 db=5 cm-es pogácsa
87,2 Kcal
9,9 Ch
87,2 Kcal
9,9 Ch
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése