Kcal: 761 / Ch:41,4
30 dkg karaj
3 lilahagyma
csipet só
1 ek fűszerpaprika
bors
fokhagyma
10 dkg málna
kevés olaj
1 db csicsóka (110 g-os volt)
A pörkölthöz a karajt felkockázom és lábasba teszem, rádobom a kockázott fél fej lilahagymát, a sót, borsot és 1 ek olajat. Elkezdem az egészet összepárolni, amikor a karaj kérges rászórom a paprikát, kicsit pirítom, majd felöntöm vízzel. Nagy hőfokon sűrűn kevergetve puhára és sűrű szaftosra főzőm. Ha elfőne a víz róla mielőtt megpuhul fél decinként pótoljuk.
A maradék lilahagymát hosszú csíkokra vágom és pici olajon csipet sóval elkezdem karamellizálni, hozzáadom a málnát és puhára párolom.
Második köretnek egy csicsókát főzök sós vízben.
Szerintem egy fél csicsóka elég hozzá, de akár éhesek egyet is ehetnek. A málnás lilahagymát érdemes egyszerre bekapni a pörkölttel úgy adja ki együtt a kettő pikáns ízét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése