1,70-es graham kenyér, mert meguntam, hogy 2-3 naponta újat kell sütnöm. Csodálatos lett és egy falat erejéig meg is kóstoltam, igen finom és pont elég sós és a lényeg végre megtanultam úgy hajtogatni a kenyeret, hogy ne repedjen össze-vissza csak a vágások mentén..na jó egy picit még megrepedt, de ez már igazán semmiség.
1 kg graham liszt
40 dkg kovász (tk tönköly és fehér rozs felesben)
23 g só
6 dl melegvíz
40 dkg kovász (tk tönköly és fehér rozs felesben)
23 g só
6 dl melegvíz
A lisztet a kelesztő tálba szitáltam, rámértem a kovászt, a vizet és a sót. Alaposan kidagasztottam, sokáig tartott mire elvált a konyhapulttól meg a kezemtől, de elválik és szépen formát is önt.
Duplájára kelesztettem és levélhajtást végeztem két körön így egy szép ciót kaptam. Újra kelesztettem duplájára óvatosan kilapítgattam a kezemmel téglalapra, majd két oldalról felhajtottam és feltekertem. Ment a kacsasütőbe újra kelni, vizzel lepermeteztem és lefedtem, hogy párás környezetben keljen.Amikor duplájára kelt bevágtam pengével és végül 220°C-on 60 percet sütöttem
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése