pörkölthöz
20 dkg afrikai harcsa filé (sózva)
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1-2 ek étolaj
1 Tv paprika
1 paradicsom
bors, só
1 ek laktózmentes tejföl
túró-sztapacskához
25 dkg túró
só
1 lila hagyma
olaj
Laktózmentes tejföl ízlés szerint
10 dkg zabliszt (jelölten gluténmentes)
Elkészítem a pörkölt alapot: 2 literes kis fazékban, olajon lepirítom a vöröshagymát, ráteszem a nagyon apróra vágott tv paprikát és a nagyon apróra vágott fél paradicsomot. Amikor vizet eresztett egész picit sózóm. Borsozom, paprikázom teszek rá 1 ek tejfölt és felöntöm 0,5 literre. Fedő alatt sűrű szafttá főzőm. Amikor összeáll az alaplé, beleteszem a nagy kockára vágott sózott harcsát, ha kevés a víz annyira felengedem, hogy éppen ellelpje, 10 perc főzés után kész.
Túrósztrapacskához a túrót kikeverem 10 dkg zabliszttel, sózom, kis diónyi golyókat gömbölyítek belőle és szétlapítom. Olajon nagy serpenyőbe üvegesre pirítom a hagymát, ráteszem a sztapacskát és mindkét oldalát alaposan megsütöm közepes hőfokon, hogy belül is átsüljön.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése