Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2017. október 23., hétfő

Harcsapörkölt túró-sztarpacskával

pörkölthöz
20 dkg afrikai harcsa filé (sózva)
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1-2 ek étolaj
1 Tv paprika
1 paradicsom
bors, só             
1 ek laktózmentes tejföl

túró-sztapacskához
25 dkg túró
1 lila hagyma
olaj                   
Laktózmentes tejföl ízlés szerint
10 dkg zabliszt (jelölten gluténmentes)



Elkészítem a pörkölt alapot: 2 literes kis fazékban, olajon lepirítom a vöröshagymát, ráteszem a nagyon apróra vágott tv paprikát és a nagyon apróra vágott fél paradicsomot. Amikor vizet eresztett egész picit sózóm. Borsozom, paprikázom teszek rá 1 ek tejfölt és felöntöm 0,5 literre. Fedő alatt sűrű szafttá főzőm. Amikor összeáll az alaplé, beleteszem a nagy kockára vágott sózott harcsát, ha kevés a víz annyira felengedem, hogy éppen ellelpje, 10 perc főzés után kész.

Túrósztrapacskához a túrót kikeverem 10 dkg zabliszttel, sózom, kis diónyi golyókat gömbölyítek belőle és szétlapítom. Olajon nagy serpenyőbe üvegesre pirítom a hagymát, ráteszem a sztapacskát és mindkét oldalát alaposan megsütöm közepes hőfokon, hogy belül is átsüljön.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése