30 dkg zabpehely liszt
15 dkg fehér tönkölyliszt
1 tojás
3 dkg vénusz (tejfehérjementes )margarin
2,5 dl mandulatej+1 vanília kikapart bele
2 marék édesítőszer
½ zcs porélesztő+1 tk cukor
5 dkg vegyes aszalt gyümölcs +1,5 mandulatej
1 tojás kenéshez
Az aszalt gyümölcsöket kétszer átmosom, ezután mandulatejbe leáztatom. A liszteket összekeverem és átszitálom, hozzáadom az édesítőszert, a tojást és az olvasztott margarint. Felfuttatom a tejben az élesztőt 1 tk cukorral, majd ráöntöm ezt is a lisztre és alaposan eldolgozom. Legalább 30 percet kelesztem, de addig biztosan, amíg duplájára nem kel.
Kétfelé veszem a tésztát. A két cipóból négy-négy szálával kiskalácsokat formálok, lekenem tojással és újra kelesztem, mielőtt sütőbe teszem megint lekenem. Előmelegített sütőben 170°-on 30 percet sütöm.
Mivel kevés glutént tartalmaz a tészta ezért szakadósan kel, az íze viszont pont ugyanolyan finom, mint a fehérlisztes társaié, csak sokkal egészségesebb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése