Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2017. október 22., vasárnap

Színes suttogás

"A Fénynek földi hang még nem felelt,
Csak a szinek víg pacsirtái zengtek"
Tóth Árpád után én is szinesztéziás hangulatba kerültem, megsütöttem a Színes suttogást.

1426 Kcal / 119 Ch


60 dkg pulyka darált hús
40 dkg lilakáposzta reszelve
40 dkg répa reszelve
3 ek zabpehely liszt
2 tojás felverve
3 tk fehérbors
6 gerezd fokhagyma
3 nagy csipet só
Lereszelem a lilakáposztát, jól kinyomkodom a levét, így nemcsak a víztől szabadulok meg hanem a cukor egy részétől is. Ugyan ezt teszem a reszelt répával is.
A tojásokat felverem és három tálba szét osztom, minden tálba teszek 1 kk fehérborsot, 2 gerezd reszelt fokhagymát, nagy csipet sót, 1 ek zabpehelylisztet, 20 dkg darálthúst, jól kidolgozom őket.
Az egyik tálba kerül a facsart káposzta, a másikba a facsart répa a harmadik natúr marad. Alaposan eldolgozom a zöldségeket a húsalappal, gombócokat készítek és kenyérformába teszem őket felváltva.
Sütőben sütöm 30 percig 230°C-on Tepsibe kiborítom és még 30 percig sütöm. Teljeskiőrlésű 
tönkölyliszttel behabart borsófőzelékkel tálaltam.
                  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése