2,5 kg kacsa
2 nagyobb birsalma héjastól
Só
Szegfüszeg
Fahéj
Csillagánizs
Szecsuáni őrölt bors
Őrült gyömbér
Rozmaring
Marék mazsola
Só
Szegfüszeg
Fahéj
Csillagánizs
Szecsuáni őrölt bors
Őrült gyömbér
Rozmaring
Marék mazsola
Kacsát megtisztítom, kívül, belül sózom, rozmaringgal beszórom.
A birsalmát a 1-1 tk fűszerrel és 5-6 csillagánizzsal puhára főzöm. Betöltöm a kacsába, összetűzöm, egy órát szaunázik a sütőben teljes hőfokon fedő alatt.
Még két órát sül fedő nélkül 220°C-on időnként locsolgatva.
A birsalmát a 1-1 tk fűszerrel és 5-6 csillagánizzsal puhára főzöm. Betöltöm a kacsába, összetűzöm, egy órát szaunázik a sütőben teljes hőfokon fedő alatt.
Még két órát sül fedő nélkül 220°C-on időnként locsolgatva.
Én kakukkfűvel sült répával és zöldségekkel ettem, a fiúk pedig "mama krumplival"
Főtt krumpli összenyomva a kacsasütő alján maradt sült zsírral, sóval. Borzasztó veszélyes étel, mert nem lehet abbahagyni az evését.
Főtt krumpli összenyomva a kacsasütő alján maradt sült zsírral, sóval. Borzasztó veszélyes étel, mert nem lehet abbahagyni az evését.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése