Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2017. október 23., hétfő

Csőben sült pontypatkó

1088 Kcal / 87,8 g Ch

Hozzávalók:2 db pontypatkó
4 csapott ek zabpehelyliszt
1 tojás

2 csapott ek Szafi Fitt Szénhidrát-csökkentő lisztkeverék

100 ml köles
natúr vegeta 
trikolor paprika
olivaolaj



Kimérem az 1 dl kölest és legalább 3x átmosom a mérőpohárban, szitán szűröm. Beleteszem egy fazékba vegetával, sóval és 200 ml vízzel, fedő alatt kipattogásig főzöm. Beleteszem a felkockázott fél-fél darab trikolor paprikát, visszafedem amíg a hal sül.

A pontyot lesózom legalább 1 órára vagy előző este. Zabpehelylisztbe hempergetem, majd enyhén sózott tojásba és a Szaffi féle Ch csökkentővel. Ez utóbbit kis teaszűrővel szórtam rá, így spórolósabb és könnyebben elterül rajta. Olivaolajjal kikenek vékonyan egy jénai, ráteszem a pontypatkót és beecsetelem néhol olivával. Mehet a sütőbe kb 15 percre 200 °C-on amíg a bunda pirulni nem kezd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése