Hozzávalók:2 db pontypatkó
4 csapott ek zabpehelyliszt
1 tojás
2 csapott ek Szafi Fitt Szénhidrát-csökkentő lisztkeverék
100 ml köles
natúr vegeta
só
trikolor paprika
olivaolaj
Kimérem az 1 dl kölest és legalább 3x átmosom a mérőpohárban, szitán szűröm. Beleteszem egy fazékba vegetával, sóval és 200 ml vízzel, fedő alatt kipattogásig főzöm. Beleteszem a felkockázott fél-fél darab trikolor paprikát, visszafedem amíg a hal sül.
A pontyot lesózom legalább 1 órára vagy előző este. Zabpehelylisztbe hempergetem, majd enyhén sózott tojásba és a Szaffi féle Ch csökkentővel. Ez utóbbit kis teaszűrővel szórtam rá, így spórolósabb és könnyebben elterül rajta. Olivaolajjal kikenek vékonyan egy jénai, ráteszem a pontypatkót és beecsetelem néhol olivával. Mehet a sütőbe kb 15 percre 200 °C-on amíg a bunda pirulni nem kezd.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése