Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2017. október 23., hétfő

Három perces hal

803 Kcal / 37,8 g Ch

Hozzávalók:
50 dkg csiperke
0,5 dl ligh majonéz
½ közepes vöröshagyma
54 dkg alaszkai tőkehal filé (lidl-ben vettem)
natúr vegeta
1 nagy fej fokhagyma
1 tk fehérbors
1 tk őrölt kakukkfű
1 tk őrölt zsálya
2 ek oliva olaj



A gombát meghámozom és felszeletelem tojás szeletelővel, beleteszem egy lábasba, ráteszem a csíkokra vágott vöröshagymát, a vegetát és a sót. Fedő alatt addig párolom amíg a hal sül.

A halat citromos vízzel átmosom, lecsorgatom, ha nincs citrom az ecet is jó, csak akkor tiszta vízzel át kell újra mosni. Nem fog érződni rajta. Egy kis kompótos tálkába beleteszem a nagyon apróra vágott fej fokhagymát, zsályát, kakukkfüvet, borsot, csipet sót és a 2 ek olivaolajat. Kikeverem és a halszeletek egyik felét bekenem vele. Felhevítek egy teflon serpenyőt max hőfokon, beleteszem a halat a fűszeres olajos részével lefelé, amíg sül bekenem a másik oldalát is. Mindkét oldalt másfél-másfél percig sütöm max hőfokon, nem nézegetem, nem fog leégni.

Amikor a halszeletek kész vannak, akkor a gombáról a vizet leöntöm, egy szitán kicsit átmosom, éppen hogy csak a barna lé lemenjen róla. Hozzákeverem a majonézt és kész is minden 2 perc főzési idő alatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése