Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2017. október 14., szombat

Csirke lasagne

1982 Kcal / 25,3 Ch

1 kg csirkemell
pizzaszósz (nálam házi készítésű, elérhető a facebook Silmgastro oldalán)

Fekete olivabogyó
1 cukkini
20 dkg laktózmentes sajt

A csirkemelleket lapján elvágom, két zacskó között jól kiklopfolom. Jénaiba teszem, sózom, vastagon kenem pizzaszósszal. Lerétegezem karikára vágott cukkinivel, olajbogyóval majd a sajttal. A sort ismétlem, amíg minden el nem fogy, akár az igazi tésztás lasagnenál.

Előmelegített sütőben 230 °C-on sütöm pirulásig, a keletkezett levet leöntöm róla egy üvegbe, hűtöm és fagyasztom. Fantasztikus jó alaplé!


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése