Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2017. október 23., hétfő

Bori-barik

8 db: 2384 Kcal / 310 Ch
1 db: 298 Kcal / 38,7 Ch

Húsvét vasárnapjára készül nálunk két féle kalács az egyik ez a kis barika, amit egész nap eszegethet a gyerekem. Ezt egyébként évközben többször is sütöm, jobban mondva sütjük, mert ehhez már Bence is odajön, hogy biztos szép dús bundája legyen, ne fázzanak jelszóval.

25 dkg tönkölyliszt
25 dkg zabpehelyliszt
3 dlg mandulatej
vanília rúd
3 marék édesítőszer
½ cs porélesztő + 1 tk cukor a futtatáshoz
5 dkg Vénusz vaníliás margarin
1 tojás+1 sárgája
szemének aszalt gyümölcs
1 tojás a kenéshez



A mandulatejben felforralom a vaníliát előző este és hagyom hűlni, tojásokat kiszedem a hűtőből, hogy ne legyenek hidegek. A liszteket összekeverem, a langyos tejben felfuttatom a porélesztőt a kristálycukorral. Hozzáadom a liszthez a tojásokat, az olvasztott margarint, édesítőszert és a futtatott tejet, alaposan kidagasztom. Kelesztem 15 percet. Apró kis golyókat, mint egy dió kicsipkedek a kelt tésztából és elkezdem a bari bundát összeállítani szorosan egymás mellé, végén fejecskét formázok, lekenem, és újra kelesztem az asztalon. Mehet a sütőbe 180°C-ra alsó- felső sütésre kb 30 percre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése