300 g barna rizsliszt
2 tk utifű maghéjliszt
1,5 dl tejföl
3 db tojássárgája
csipet só
1 tk 4x-es erősségű édesítőszer porrá darálva
50 g teavaj
A lisztet alaposan elkeverem az uti liszttel, majd hozzáadom a csipet sót, édesítőszert és két tenyerem közt morzsolva beledolgozom a vajat. Hozzáadom a tejfölt, tojássárgáját. Addig dolgozom amíg már nem akar darabokra hullani. Ezt úgy értem el, mint ha a két tenyerem közt egy kicsi labdát tartanék, így gyúrjam a tésztát.
Fóliába vagy zacskóba csomagom, fél órára hűtőbe teszem pihenni.
Végül vékonyra nyújtom, téglalap alakúra vágom derelye szaggatóval, közepébe rést vágok forró olajban kisütöm. Mondjuk ne olyan forróban, mint én, mert így túl gyorsan barnul.
Magában vagy eritrittel megszórva fogyasztom, ha eritrit neked nem tetszik a hűs íze miatt, akkor bátran használj hozzá mást amit csak szeretnél. Mehet hozzá cukormentes lekvár is, de nekem az már nagyon sok lenne.
A recept egyszerre beilleszthető Inzulinrezisztens/cukorbeteg,- Gluténmentes, -Latkózmentes, és gyógyult gyomorbeteg diétába.
*Gastritis, GERD, fekélybetegség esetén olajban való sütés miatt, egyszerre csak keveset szabad enni és kihűlt állapotban, lefekvés előtt pedig már ne fogyaszd. Illetve fellángolt szakaszban gyógyulásig egyáltalán nem fogyasztható, mert a sok olaj savasodást produkál.
*IR, cukorbeteg, PCOS diétában mivel hosszú, vagy más néven lassú felszívódású ch-ot tartalmaz ezért a nap bármely szakában fogyasztható kiszámolva a mennyiséget.
Egész mennyiség:
Kalória~ 1837 Kcal
Szénhidrát: 238 g
Fehérje: 13 g
Zsír: 93 g
Jó étvágyat kívánok!
A receptben lévő hozzávalók nem cserélhetők le, nem bővíthetők, mert az nemvárt minőség romlást eredményezhet, illetve IR diéta esetén napszaki fogyaszthatóságon változtat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése