Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2020. augusztus 15., szombat

Szénhidrát csökkentett túró rózsa

Ilyen gyönyörű túró rózsákat sütni egyáltalán nem egy nagy cucc, nem kell hozzá kézügyesség, még egy gyerek is szépen meg tudja csinálni ez azt jelenti, hogy akkor ez a recept pont nekem való :D 

Tészta hozzávalói:
250 g Dia-wellness 50-es liszt
4 g porélesztő (1/2 zcs)
1 ek 4x-es erősségű édesítőszer
1,5 dl mandulatej
1 tojássárgája
20 ml olaj

Töltelékhez:
250 g sovány túró
1 ek 4x-es erősségű édesítőszer
1 tojásfehérje villával habosra verve
Citromhéj reszelve

Kenéshez tojás 

A tészta hozzávalóiból szokásos módon kelt tésztát készítek, duplájára dagasztom. Vékonyra nyújtom a tésztát, majd bögrével kiszúrom, vagy körbevágom a bögrét derelyevágóval. Négy irányból bevágom, a vágások egymással szemben legyenek, közepére helyezem a tölteléket. A bevágott rózsaszirmokat egymással szemben felhajtom. Lekenem tojással.
Amíg melegszik a sütő, addig a rózsák újra kelnek. 190 °C-os sütőben 30 percet sütöm.

Jó étvágyat kívánok!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése