Most egy nagyon megosztó étel következik, annyira megosztó, hogy nálunk pl csak én szeretem egyedül, hogy ma nem leszek népszerű sem a neten sem itthon az tuti..este talán hazajön a férjem és ezzel a csodás étellel fogom várni :D :D lehet vissza is menekül azzal a lendülettel, de nem baj szoktam mondani több jut nekem :D .
Hozzávalók:
400 g csirkemáj
1/4 db hagyma (70 g)
2 db babérlevél
1 db bocskorpaprika (75 g)
200 g borsó
100 g hajdina
1 ek olivaolaj
só
*sok fekete bors, ha nem vagy fekélybeteg
A hagymát 1 ek olivaolajjal elkezdem lepirítani, hozzáadom a négybe vágott alaposan megmosott csirkemájat, babérlevelet, aprított paprikát, sót és fedő alatt pirítom. A sótól a csirkemáj nem lesz kemény a hiedelemmel szemben, ha négybe vágod a májat, akkor durrogni sem fog. Mivel vizet ereszteni minden hozzávaló, így több olajra sem lesz szűkség.
Külön sós vízben kifőzöm a borsót és megsült májhoz teszem és együtt pirítom őket fedő nélkül kb 5 percig.
Mellé sós vízben főtt hajdinát készítettem amit főzés előtt alaposan átmostam több vízben.
Egész mennyiség 730 g = 1 nagy serpenyő:
Kalória:1106 Kcal
Szénhidrát: 89 g
100 g Pirított hagymás máj hajdinával:
Kalória: 152 Kcal
Szénhidrát: 12 g
*IR, PCOS esetén 100 g adagból számold ki a napszaki mennyiséget. 2/3 lassú, kevesebb, mint 1/3 gyors szénhidrátot tartalmaz így ebédre, vacsorára kiváló választás.
*Gyomorfekély, GERD, gastritis esetén szigorúan bors nélkül, a hagymát aprítás után le kell sózni, fedő nélkül hagyni, hogy levet eresszen, kinyomkodni és csak ezután lehet sütésre használni.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése