Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2020. május 6., szerda

Sült, töltött bocskor paprika

A sült bocskor paprikánál még finomabb ételt nem találtak fel szerintem. Van benne valami isteni, ahogy az olivaolajjal egybesült, majd szétolvad a szádban.



Hozzávalók:
200 g darált hús
1 tojás
1 fokhagyma
40 g barna bulgur
nagy csipet só
3 db bocskorpaprika (240 g)
3 tk olivaolaj

A darált húst elkeverem a tojással, sóval, zúzott fokhagymával, barna bulgúrral.
A bocskor paprikát ha elég dundi csak simán megtöltöm, ha vékonyka, akkor félbevágom 1 tk olajjal kikent kicsi cserép edénybe teszem. Ráhalmozom a tölteléket, majd lefedem a paprikák másik felével. Lelocsolom 1 tk olivaolajjal és mehet a sütőbe 210 °C-ra sült amíg a paprika szépen meg nem sül és a töltelék majd kétszeresére nem dagad. Mielőtt kiveszem újra lelocsolom oliva olajjal kap még 5 percet a sütőben, ezután már tálalható. 

A paprika külső héja a paprika húsról könnyedén lehúzható. Olivaolaj helyett használhatsz más olajat is, de a bocskorhoz szerintem ez passzol a legjobban.

Egész mennyiség:
Kalória: 746 Kcal
Szénhidrát: 41 g





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése