Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2020. május 18., hétfő

Füstölt sajtszószos spagetti brokkolis gombócokkal

Megmaradt már-már sárgulásnak indult brokkoli bedolgozása nálam legtöbbször brokkoli fasírtként végződik. Most, hogy saláta vacsorákra váltottam, ebédre már nem annyira kívántam mellé a zöldet, így jött az ötlet megbolondítom egy kis füstölt sajtos tésztával..hátha szeretik majd egymást. Persze ezek ketten nagyon szeretik szeretik egymást, nekem meg új kedvenc kombóm született.



Brokkoli fasírt hozzávalói:
90 g nyers brokkoli
50 g nyers sárgarépa
csipet só
petrezselyem zöld
1 tojás
2 púpos ek zabpehely liszt (30 g)
1 tk olivaolaj

Füstölt sajtos spagetti hozzávalói:
150 g joghurt
50 g füstölt sajt
30 g szendvicskrém sajt
csipet só
140 g Dia-wellness ch csökkentett spagetti tészta

A zöldség fasírthoz a brokkolit apróra reszelem, a sárgarépát a nagy lyukon reszelem. Hozzáadom a csipet sót, zabpehely lisztet, aprított petrezselyemzöldet, tojást. 6 db pingpong labda méretű fasírtot készítek, kevés olivaolajjal megcsorgatom, sütőpapírral bélel tepsiben 190 °C-on készre sütöm.

Közben készítem a tésztát: 
A tésztát al'dentére főzöm. A joghurtot kikeverem a reszelt füstölt sajttal és a krémsajttal, csipet sóval a tésztához keverem. Hozzáteszem a brokkoligolyókat és kész.

Egész mennyiség 2 adag:
Kalória: 1063 Kcal
Szénhidrát: 63,5 g

Egy adag:
Kalória: 532 Kcal
Szénhidrát: 32 g






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése